7. oktober 2023

Boligindretning (private)

 

Vores hjem er vores ‘trygge havn’. Det er her, vi sover, laver mad, pakker ud, fører dybe samtaler, er sammen med vores familie, opdrager børnene, læser godnathistorier, ser tv, har gæster… Kort sagt: En stor del af vores liv leves og udfoldes lige her.

Omgivelserne påvirker os

Vi ved alle, hvordan omgivelserne kan påvirke os, vores humør og samvær med andre. Er der fx rodet eller beskidt, eller indbyder omgivelserne bare slet ikke til, at vi kan leve det liv, vi drømmer om…? Så kan det være både irriterende, frustrerende og suge en masse energi, som kunne være brugt bedre på noget andet.

Omvendt kan det højne vores gå-på-mod og energiniveau samt facilitere nye måder at være sammen på og generelt gør os glade, når vi opholder os i rum, der føles helt rigtige, rare og indbydende.

DRØMMER DU OM ET SMUKT, INDBYDENDE, HYGGELIGT OG ENERGIGIVENDE HJEM, DER MATCHER DIG OG DIN FAMILIE OG DET LIV, I LEVER?

OG HAR DU BRUG FOR LIDT HJÆLP TIL AT KOMME I MÅL MED DET? SÅ ER DU HAVNET DET RETTE STED! LÆS MED HER, OG BLIV KLOGERE PÅ, HVORDAN VI KOMMER I GANG.

Tænker du af og til…

Vores stue trænger til en opgradering. Sofaen står ikke godt dér. Hvad skal vi gøre med alle vores bøger, farver, møbler og sager for at gøre det pænere, mere ryddeligt og mere hyggeligt at være her?

Vores køkken ser lidt ‘træt’ ud. Hvad kan vi gøre, uden at skulle ud og spendere det helt vilde på nyt inventar?

Der er ikke så hyggeligt i soveværelset, som vi kunne ønske os. Tøjet opbevares ikke optimalt, her er generelt for mange sager – og hvad med kontorpladsen, der er mast ind henne i hjørnet ved klædeskabet? Kunne det hele friskes op, så vi igen vil elske at sove her?

Børneværelset bærer præg af, at lille Sofie engang var lille. Det er hun ikke mere… Hvordan kan vi opgradere hendes værelse, så det i højere grad passer til den alder, de interesser og ønsker, hun har nu?

Vores entré roder med sko og jakker. Hvad kan vi gøre for at optimere indretningen her, så der er plads til det hele – og mere rart og indbydende at komme ind?

Er måden, hvorpå vi bruger vores rum optimal – eller kunne vi med fordel bytte rundt på funktionerne? Fx bytte stue og spisestue rundt? Eller indrette kontor i det tidligere børneværelse?

Sommerhuset mangler lidt charme. Hvordan kan vi få den hyggelige, indbydende ferie- og strandstemning frem?

HVAD ER STATUS I dit hjem? 

Måske har du længe villet gøre noget ved det, men har ikke lige haft tid? Måske er du lige flyttet og kunne godt tænke dig at komme flot fra start i dit nye hjem? Måske er du løbet tør for idéer efter at have flyttet rundt på møblerne et utal af gange? Måske føler du ikke, at du har flair for det med indretning og kunne godt bruge et sæt friske øjne på et eller flere rum i din bolig?

Uanset årsagen, så er jeg klar til at hjælpe DIG med at skabe et hyggeligt og indbydende hjem, der giver dig energi (fremfor at dræne dig)!

Sådan kommer vi i gang MED AT SKABE DIT DRØMMEHJEM

Opnå harmoni, velvære og energi i dit hjem – via en gennemtænkt indretning med styr på alt fra identitet og funktion til stil, teksturer, FORMER OG farver.

Step 1, 2 og 3

Du kontakter mig, og vi får en kort afklaringssnak – hvad er din udfordring og dine ønsker, og jeg er det rette match til opgaven?

Er vi enige om, at jeg kan hjælpe dig med opgaven, taler vi kort fremgangsmåde og budget igennem.

Dernæst kan der være forskellige scenarier – til højre skitserer jeg de to typiske samarbejdsforløb:

 

EKSEMPEL 1:

SOS vedr. mindre indretningsspørgsmål

Vi taler sammen på telefon og/eller Facetime, hvor du starter med at forklare, hvad du ønsker hjælp til. Derefter kan du fx vise mig et hjørne af din stue, hvor du har brug for idéer/ inspiration til at løse en indretningsmæssig udfordring.

Pris pr. time: Kr. 1250 inkl. moms (betales inden samtalen).

 

EKSEMPEL 2:

STYLISTBESØG MED LØSNINGSFORSLAG

En times besøg (*) hos dig med gennemgang af følgende agenda:

 1. Jeg ser nærmere på det rum, du ønsker hjælp til.
 2. Jeg måler op og tager fotos.
 3. Jeg ser lidt af jeres øvrige hjem – særligt de steder, I er godt tilfredse med.
 4. Du fortæller lidt om dig selv, din familie og jeres hverdag, så jeg får en fornemmelse af, hvem I er, hvordan I lever i jeres hjem, og hvordan vi i tråd hermed får det bedste frem i relation til den opgave, jeg skal løse for dig.
 5. Vi taler om dit budget for opgaven.
 6. Vi aftaler et tidspunkt for, hvornår jeg er klar med mit løsningsforslag til dig.
 7. Jeg udarbejder løsningsforslag, indeholdende: Fotos før, plantegning, beskrivelse af udfordring/ ønsker, kort om familien, visionboard for det nye rum, farveunivers, mine anbefalinger, indkøbsliste/ to-do-liste. Du får løsningsforslaget i en pdf på email – og jeg gennemgår derefter forslaget med dig over telefonen.

(*) inkl. max én times kørsel t/r.

Priser for et stylistbesøg med løsningsforslag: fra kr. 3.500 inkl. moms afhængigt af opgavens omfang. (Det halve af beløbet betales inden besøg; anden halvdel efter besøg – dvs. inden løsningsforslaget fremsendes på mail).

OBS: Lounge44 tilbyder ikke praktisk/ fysisk arbejde i form af fx maling af vægge, oprydning og indkøb af møbler, krukker og håndklæder. Til gengæld udarbejder jeg en indkøbs/ to-do-liste til dig, inkl. henvisning til fx webshops eller lokale butikker, hvor du kan købe de produkter, jeg måtte foreslå.

Et eksempel på den stilart, jeg kalder ‘Classic Nordic’.

HVILKEN STILART ER DU TIL?

Classic nordic

Enkelt, kvalitet, afdæmpet farveskala, naturlige materialer, hyggeligt, ærligt.

Fransk landstil

Rustikt, loppefund, rattan, ’hør-look’/ bløde stoffer, afslappet, hyggeligt, dæmpede farver, uprætentiøst, romantisk.

Dansk sommerhus

Blå og sandfarvede nuancer, kurveflet, naturlige materialer, strandfund, loppefund, afslappet, praktisk, enkelt, hyggeligt.

Young urban

Afslappet, praktisk, hyggeligt, ryddeligt, dæmpede farver, uprætentiøst, moderne, sporty/ outdoor-ish

NB! Er du til skrappe farver og vilde mønstre, så er deT nok ikke mig, du skal tage fat i. JEg hjælper bedst, hvor en afdæmpet farveskala er i brug, og hvor der er fokus på naturlige materialer. 

derfor Lounge44/ marie Louise pedersen:

Min erfaring med boligindretning:

 • Jeg har nørdet med boligindretning, siden jeg var barn – en passion, der bare er vokset og vokset med alderen! (Faktisk ville jeg som ung gerne uddanne mig til arkitekt – men det er en anden historie).
 • Jeg har taget et utal af kurser om boligindretning, bl.a. om farver, materialer, behov og funktion, opmåling, møbelvalg – og feng shui.
 • Jeg har tegnet huse, skitseret plantegninger og nærstuderet indretningsbøger, så længe jeg kan huske – og minutiøst gennemgået et hav af boligmagasiners indretningsreportager. Derudover set ALT, hvad der findes af tv- og Netflix-programmer om boliger, boligindretning og oprydning/ organisering i hjemmet.
 • Jeg researcher hele tiden på møbler, lamper, tallerkener, tapeter og 1000 andre ting til hjemmet – online og i fysiske butikker. Jeg er derfor altid godt opdateret på, hvad der rører sig trend- og stilmæssigt, samt hvilke (nye) varer der findes på hylderne rundt omkring.
 • Jeg gennemtrawler loppemarkeder, marskandisere, genbrugsbutikker og antikvitetsforretninger overalt, hvor jeg kommer frem – og har altid gjort det.
 • Hele mit liv har jeg hjulpet familie, venner og bekendte med at optimere deres indretning – stuer, køkkener, soveværelser, entreer osv., svaret på indretningstekniske spørgsmål, fundet passende lamper og sofaer, udvalgt tapeter og sengegavle osv. osv….
 • Ja, og så har jeg selv flyttet et hav af gange – og glæder mig hver gang lige meget til at indrette mit hjem påny.

Og NU er tiden kommet til, at jeg også tilbyder DIG min erfaring og mine kompetencer samt min kæmpe passion inden for boligindretning og boligstyling.  

Som ‘selvlært’ inden for området har det altid været lysten, der drev værket. Med mig på sidelinjen får du derfor en boligindretter/ boligstylist, hvis hjerte hamrer og banker for indretning. Intet mindre!

 

HVAD HAR BOLIGINDRETNING MED VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION OG MARKEDSFØRING AT GØRE?

Jeg bliver af og til spurgt, hvordan boligindretning hænger sammen med Lounge44’s kerneforretning, dvs. virksomhedskommunikation og markedsføring. Til det svarer jeg, at der faktisk er flere lighedspunkter, end man måske lige skulle tro.

Først og fremmest er jeg selv fællesnævneren – og jeg interesserer mig grundlæggende for at skabe smukke, velafbalancerede universer – uanset om det gælder en virksomheds tekstlige og grafiske univers – eller om det drejer sig om firmaets eller dine fysiske faciliteter. Mange af de samme redskaber er i brug, fx identitet, funktion/ kontekst, moodboard/ feel, designmanual, kreativ proces, løsningsforslag, kongruens.

Eksempler på indretninger, jeg har udført + inspiration:

Skal vi i gang med at gøre dit hjem SMUKT, hyggeligt, lækkert, indbydende og energigivende?

Så kontakt mig for mere info om, hvordan vi indretter/ styler dit hjem, så det passer til dig og din familie.

Fik du også læst