For mig står den altid på masser af arbejde i december, fordi der er rigtig mange forberedelser i relation til strategi, planlægning, julenyhedsbreve og den slags, som jeg skal hjælpe mine kunder med. Men én ting, jeg altid forsøger at nå, er at bage småkager… Ingefærkager og vaniljekranse, som er mine egne favoritter. Her kommer yndlingsopskriften på vaniljekranse, som egentlig er Mette Blomsterbergs – så, Mette – tak for godt content!
- 1/2 stk. vaniljestang
- 200 g saltet smør
- 180 g sukker
- 1 stk. æg
- 250 g hvedemel
- 75 g mandler
Sådan gør du:
- Del vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud. Mas dem så sammen med lidt af sukkeret med den flade side på en stor kniv, så kornene skilles ad. Blend mandlerne, så der kommer en salgs mandel-mel ud af dem.
- Vaniljesukker, sukker og smør i stuetemperatur røres sammen. Rør så ægget i, og tilsæt til sidst mandelmel og hvedemel.
- Dejen kommes i en stofsprøjtepose med en stjerne-‘tut’ og sprøjtes straks ud i ringe på bagepapiret.
- Bag vaniljekransene ved 200 grader – til de er let gyldne. Afhængigt af din ovn tager det ca. 10-14 minutter. Afkøl de færdigbagte kranse på en bagerist, og opbevar dem i en dåse, et glas med låg, en bonbonniere eller lignende.
Der bliver ca. 35-40 stk. vaniljekranse ud af denne opskrift – og det tager ikke ret lang tid at tilbedrede dem.
Enjoy!
/mlp