23. marts 2021

TI AMO, SKRIVEKUNST!

I foråret 2020 sad jeg, som så mange andre, grundet en nedlukning af landet, og tænkte lidt over, om der ikke var noget ekstra spændende, jeg kunne fylde ind i mit liv i den kommende tid. Når nu så meget pludselig ikke kunne lade sig gøre, så kunne jeg da bruge lidt tid på noget af det, der trods alt var muligt, fx at dygtiggøre mig.

Skrivekunst på deltid

Jeg besluttede mig for at finde nogle kurser eller noget supplerende uddannelse – og der var masser at vælge imellem. Ikke mindst vrimlede det med webinarer og andre former for online dygtiggørelses-aktiviteter af svingende kvalitet. Det website, jeg landede på, var SDU’s. Jeg havde på ingen måde tænkt mig, at jeg skulle i gang med en ny universitetsuddannelse; men dér stod de, bogstaverne, der formede lige det, der fik mit hjerte til at hoppe et par slag over: “S-K-R-I-V-E-K-U-N-S-T” – som deltidsuddannelse. Ja, tak!

Optagelse og studiestart

Travlt optaget af 1000 ting, som jeg var lige dér, tænkte jeg, at jeg kunne vende tilbage og læse mere om uddannelsen, når der var mere tid. Det blev så juni – og da jeg fik læst op på uddannelsens ansøgningsfrist… var den lige OVERSKREDET! :-/ Jeg fangede en sekretær, der til min store lettelse kunne fortælle, at fristen var udsat til den følgende fredag (det her var en mandag!), så jeg kunne sagtens nå det. Der skulle skrives en ansøgning, hvor man fortalte om sig selv og motivationen for at starte på uddannelsen, og den fik jeg udført og indsendt. Og ikke længe efter fik jeg brev om, at jeg var blevet optaget.

Studiet startede i september – og jeg har været i gang siden. Med fagene Narratologi, Kreativ skrivning, Skriftkulturens mediehistorie samt Retorik. Det er noget af en mundfuld – og de 10-15 timers ugentligt arbejde, som informationsmaterialerne lovede, skal nok i hvert fald ganges med to. Så ja, der er godt tryk på!

Drømmen om flere bogudgivelser

Men det er det hele værd. Studiet er lige mig, og jeg kan mærke, hvordan min skrivebevidsthed forbedres dag for dag via et hav af øvelser, afleveringsopgaver, læsegrupper og Zoommøder samt naturligvis masser af teori. Og desuden får jeg hele tiden idéer og inspiration til selv at skrive – hvilket jeg drømmer om engang at få mere tid til igen. Hidtil er det blevet til tre bogudgivelser, men det ligger efterhånden en del år tilbage. Håbet er, at der inden længe bliver tid til flere af den slags projekter – både fag- og skønlitteratur.

Studiet varer i alt 2 år og færdiggøres således i sommeren 2022.

> Er du nysgerrig efter at læse mere om studiet, så finder du info her

/mlp

Fik du også læst