28. februar 2023

HIP, HIP, HURRA – LOUNGE44 FYLDER 14 ÅR!

Den 1. februar kunne Lounge44 fejre intet mindre end 14-års fødselsdag. Det er vildt at tænke på, at der er gået så mange år, siden jeg sagde mit faste job op hos det nu hedengangne Air Alpha A/S – for at kaste mig ud i en tilværelse som selvstændig. Årene har budt på masser af arbejde, muligheder og udfordringer – og jeg kan sige uden at blinke, at det aldrig har været kedeligt!

Fordele og ulemper

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at drive sin egen virksomhed – ligesåvel som der er både ups and downs ved at være ansat. Blandt ulemperne, hvis vi skal runde dem først, er det nok først og fremmest, at jeg som soloselvstændig ikke har kolleger i dagligdagen. Af og til kunne det være rart at dele en succes, dagens opgaver og afgørende milepæle med andre – og at have nogen helt tæt på at sparre med.

Heldigvis har jeg mine mange gode kunder, som jeg forsøger at have en forholdsvis tæt relation til og typisk samarbejder med over mange år. Og faktisk har jeg vænnet mig til det, så jeg i dag har ‘indbyggede’ processer for, hvad jeg gør, hvis jeg synes, jeg mangler noget.

Friheden – frem for alt

Ikke sjældent har jeg overvejet at ansætte en hjælper, særligt i de ekstremt travle perioder. Men grundet den største fordel ved at være selvstændig, nemlig friheden, har jeg valgt at drive firmaet alene. Jeg sætter stor pris på helt selv at kunne bestemme min dagsrytme, mine opgaver osv. Og faktisk har jeg altid være meget bevidst om, at jeg holder af alle processer i mit job – fordi det giver en daglig variation, som gør mig godt. Jeg kan godt li’ alt fra at få opgaven i hus til at løse den helt ned på ordniveau – og desuden at sætte mig ind i alt fra regnskabssystemer til skatteregler og ny faglig viden, når dagens kundeopgaver er løst. Der ligger en grundlæggende kreativitet og løsningsparathed i det, som passer mig godt.

Det er klart, at der nogle gange er mange bolde i luften, og at diversiteten nogle gange kan være overvældende – men man kan vænne sig til meget over tid. Og fordi jeg nu vil tillade mig at konstatere, at jeg mestrer tilværelsen som selvstændig, så føles det hele efterhånden helt naturligt.

Jeg tænker derfor, at min oprindelige formodning om, at det ligger i min dna at være selvstændig, var rigtig.

Et lille sceneskift giver plads til ny inspiration

Jeg valgte i år at fejre firmaets fødselsdag ved at give mig selv et par fridage sidst på måneden. Jeg var således et smut ved Vesterhavet, nærmere bestemt Blåvand, for at blive blæst godt igennem og se lidt anden natur, end jeg er vant til her i Frøbjerg, hvor jeg ellers holder til. Det var skønt! Og som de fleste nok kan nikke genkendende til, så er et lille sceneskift i ny og næ altid godt – for man vender hjem med opladede batterier og en hjerne, der har plads til at udvikle nye ideer, og som har fået ro til at lade inspirationen sprudle løs.

 

Hip, hip hurra for fødselsdagsbarnet!

 

/mlp

Fik du også læst